| طريقه عمل البطاطس بجميع انواعها | |
|
|
كاتب الموضوع | رسالة |
---|
الفراشة اللامعة *****
المشاركات : 4921
العمـر : 29
تعاليق : مشرفة القسم الأدبي
المزاج :
الدولة :
المهنة :
الهواية :
التسجيل : 22/01/2012
النقاط : 6659
التقييم : 187
| موضوع: طريقه عمل البطاطس بجميع انواعها الجمعة يوليو 20, 2012 1:53 pm | |
| بسم الله الرحمن الرحيم ******************* السلام عليكم ورحمة الله وبركاته ******************** ازيكم يا أحلى بنوتات يارب تكونوا بخير ************************* جبتلكم طريقه عمل البطاطس بجميع انواعها ***************************
[size=25]البطاطس المهروسة[/size]
[size=25]المقادير: 4 بطاطس متوسطة الحجم مسلوقة..حزمة بقدونس مغسولة ومقطعة قطع صغيرة2 فص توم مهروس مع (ملح - فلفل اسود - شطة - نص قرن فلفل أخضر)ربع كوب زيت نباتي الطريقة: بعد سلق البطاطس نتركها حتى تبرد ثم نقوم بتقشيرها ونهرسها جيدا بالشوكةنضع عليها البقدونس والتوم والزيتنقوم بالتقليب جيداثم نزين الطبق بالشطة الحمرا والكمون وبالهنا والشفا طريقتين للبطاطس المهروسة الطريقة الاولي / يقلي البيض بالطريقة العادية وعندما يتماسك نضيف البطاطس المهروسة و يقلبا معا لمدة دقيقتين علي النار ثم تقدم الطريقة الثانية / بعد ان نهرس البطاطس جيدا نضيف لها 2 ملعقة كبيرة مايونيز, ملعقة خل ,ملعقة زيت, جزر مبشور, فلفل اخضر مقطع قطع صغيرة, خص, بقدونس, ملح, فلفل و ممكن جرجير او اي خضار تاني عندك يتبع [/size] | |
|
| |
الفراشة اللامعة *****
المشاركات : 4921
العمـر : 29
تعاليق : مشرفة القسم الأدبي
المزاج :
الدولة :
المهنة :
الهواية :
التسجيل : 22/01/2012
النقاط : 6659
التقييم : 187
| موضوع: رد: طريقه عمل البطاطس بجميع انواعها الجمعة يوليو 20, 2012 1:54 pm | |
| البطاطس البوريه
المقادير:
1,5كيلو بطاطس 3ملعق سمن كبيره نصف كيلو لحمه مفرومه {عصاج} كوب حليب
الطريقة:
تسلق البطاطس وتوضع عليها السمن وكوب حليب و ملح وفلفل أسود وتهرس جيدا تدهن الصينيه سمن ونرش قليلا من البقسماط حتى لا تلتصق وترص طبقه من البطاطس ثم نضع اللحمه المعصجه بالبصل ثم نضع طبقة البطاطس الأخرى تترك بالثلاجه لتبرد ثم يدهن سطحها بصفار البيض مع قليل من الفلفل الأسود توضع بالفرن حتى إحمرار وجهها يتبع | |
|
| |
الفراشة اللامعة *****
المشاركات : 4921
العمـر : 29
تعاليق : مشرفة القسم الأدبي
المزاج :
الدولة :
المهنة :
الهواية :
التسجيل : 22/01/2012
النقاط : 6659
التقييم : 187
| موضوع: رد: طريقه عمل البطاطس بجميع انواعها الجمعة يوليو 20, 2012 1:56 pm | |
| | |
|
| |
الفراشة اللامعة *****
المشاركات : 4921
العمـر : 29
تعاليق : مشرفة القسم الأدبي
المزاج :
الدولة :
المهنة :
الهواية :
التسجيل : 22/01/2012
النقاط : 6659
التقييم : 187
| موضوع: رد: طريقه عمل البطاطس بجميع انواعها الجمعة يوليو 20, 2012 1:56 pm | |
|
[center]البطاطس المحشية
المقادير:10 بطاطس حجم صغير مدورة(بهارات - ملح فلفل اسود- بهارات لحم)لحم مفروم معصج ببصلتين وملح وفلفل أسود وبهارات وشطة كوب زيتكوب عصير طماطم3 ملاعق من السمن الطريقة:أأور البطاطس بالمؤوار (فتحة صغيرة)تُحمر في الزيت بعد قدحه حتى يُصبح لونها ذهبيترفع البطاطس من الزيت وتصفىأحشيها باللحم المفروم وأدهن الصينية سمن ثم أضع ما تم إزالته من البطاطس سابقا في قعر الصينية بعد رش القليل من البقسماط أرص البطاطس بهاأضع عصيرا لطماطم وعليها الملح والفلفل الأسود على سطح الصينية مع ملعقتين سمن وأدخلها الفرنبعد 5 دقائق شيكي عليها وتقريبا تأخذ 10 دقائق لتنضج
يتبع [/center] | |
|
| |
الفراشة اللامعة *****
المشاركات : 4921
العمـر : 29
تعاليق : مشرفة القسم الأدبي
المزاج :
الدولة :
المهنة :
الهواية :
التسجيل : 22/01/2012
النقاط : 6659
التقييم : 187
| موضوع: رد: طريقه عمل البطاطس بجميع انواعها الجمعة يوليو 20, 2012 1:57 pm | |
| صوانى البطاطس المختلفة
1/ صينية بطاطس بالفراخ (ممكن من غير فراخ)
[center] "الطريقة"
طبعا بتبل الفرخة كويس بالملح و الفلفل
(في العظم)
و البصل
و اقطع البطاطس حلقات و احطها في الصينية
(علي حسب العدد)
و بعدين احط الفرخة في النصف
(علي البطاطس)
و بعدين اضرب الطماطم و البصل في الخلاط مع بعض و معاهم الملح و الفلفل
و اصبهم علي الفراخ و البطاطس
(انا بضرب البصل علشان مش بحب شكله و هو حلقات كده)
يعني تخيلوا شكل الصورة من غير حلقات البصل ديه أو ممكن تقطعوه حلقات ولا تزعلوا ^ _ *
و احطهم علي النار و اول ما تبدأ تغلي اغطي بورق فويل كويس اوي
و احط الصينية في الفرن
(يكون سخن)
و اسيب الصينية ساعة الا ربع تقريبا
و لما الاقيها استوت
(الفرخة و البطاطس)
اشيل الفويل وافتح الشوًاية علشان تاخد لون حلو كده
*ملحوظات*
انا بحط كل حاجة ناية مع بعض و ماتخافوش كل حاجة بتستوي
و مش بحط سمن ولا زيت خالص
الفرخة بتنزل الدهون بتاعتها و بتعمل مرقة مع الطماطم اللي موجوده ريحتها و طعمها حلو اوي
[size=25]يتبع[/size] [/center] | |
|
| |
الفراشة اللامعة *****
المشاركات : 4921
العمـر : 29
تعاليق : مشرفة القسم الأدبي
المزاج :
الدولة :
المهنة :
الهواية :
التسجيل : 22/01/2012
النقاط : 6659
التقييم : 187
| موضوع: رد: طريقه عمل البطاطس بجميع انواعها الجمعة يوليو 20, 2012 1:57 pm | |
|
[center] [center]صينية البطاطس باللحم المفروم
المقادير: بطاطس بيوريه ربع كيلو لحم مفروم و2 بصلة مفرومة توضع على النار وتقلب جيداً مع وضع الملح والفلفل الاسود والبهار وتقلب حتى تنشف ماءها ثم يضاف لها قليل من الشبت نفرد نص كمية البطاطس في صينية مع تبليل اليدين حتى تتماسك ثم يوضع خلطي اللحم المفروم ويفرد القسم الباقي من البطاطس ( يفضل تبليل ملعقة وفرده بها افضل من اليد ) ثم يرش الوجة بالجبنة وتوضع في الفرن لمدة 1/3 ساعة ( ممكن عملها بالخضار ) [/center] [/center] | |
|
| |
الفراشة اللامعة *****
المشاركات : 4921
العمـر : 29
تعاليق : مشرفة القسم الأدبي
المزاج :
الدولة :
المهنة :
الهواية :
التسجيل : 22/01/2012
النقاط : 6659
التقييم : 187
| موضوع: رد: طريقه عمل البطاطس بجميع انواعها الجمعة يوليو 20, 2012 1:58 pm | |
|
[center] صينية البطاطس بالسبانخ
]
المقادير والطريقة :
بطاطس بيوريه تفرد بالصينية
ثم نحمر بصلة مفرومة ويضاف لها 1 فص ثوم مبشور ويقلب حتى يصفر ثم يضاف له مكعب ماجي وكوب
سبانخ مفروم ويقلب جيدا ثم يضاف له فلفل اسود وعلبة قشطة ويخلط جيداً لمدة دقيقة ثم يصب الخليط على البطاطس ويرش الوجة بالجبنة المبشورة وتوضع في الفرن لمدة 1/3 ساعة وتقدم مع سلطة حيث تعتبر وجبة متكاملة
[size=25]يتبع[/size] [/center] | |
|
| |
الفراشة اللامعة *****
المشاركات : 4921
العمـر : 29
تعاليق : مشرفة القسم الأدبي
المزاج :
الدولة :
المهنة :
الهواية :
التسجيل : 22/01/2012
النقاط : 6659
التقييم : 187
| موضوع: رد: طريقه عمل البطاطس بجميع انواعها الجمعة يوليو 20, 2012 1:58 pm | |
| [size=25]صنية بطاطس بالفراخ البانيه المقادير 1-نصف كيلو فراخ بانيه 2-كيلو بطاطس 3-كوب من اللبن 4- كوب جبنه رومي مبشوره 5 - بيضه 6 - بقدونس 7 - بصله 8 -توابل(ملح فلفل أسود) الطريقه أولا -أسلقي الفراخ البانيه في شويه ميه وحطي عليها البصل والبقدونس والتوابل ثانيا-أسلقي البطاطس وأهريسيها و بعدين هاتي ملعقة زبده في الحله و حطي عليها كوب اللبن و بعدين حطي البطاطس المهروسه وقلبي كويس وسيبيها ثالثا-هاتي صينيه و رصصي فيها الفراخ و حطي عليها شوية شوربه وبعدين حطي البطاطس و بعدين أخفقي البيضه وحطيها علي الوش والجبنه الرومي وسيبيها في الفرن لغاية ما يحمر الوش
يتبع[/size]
| |
|
| |
الفراشة اللامعة *****
المشاركات : 4921
العمـر : 29
تعاليق : مشرفة القسم الأدبي
المزاج :
الدولة :
المهنة :
الهواية :
التسجيل : 22/01/2012
النقاط : 6659
التقييم : 187
| |
| |
الفراشة اللامعة *****
المشاركات : 4921
العمـر : 29
تعاليق : مشرفة القسم الأدبي
المزاج :
الدولة :
المهنة :
الهواية :
التسجيل : 22/01/2012
النقاط : 6659
التقييم : 187
| موضوع: رد: طريقه عمل البطاطس بجميع انواعها الجمعة يوليو 20, 2012 1:59 pm | |
| | |
|
| |
| طريقه عمل البطاطس بجميع انواعها | |
|